De Mustang SVT Cobra


Op www.Pistonheads.com kwam ik vorig jaar een Ford Mustang Cobra uit 1999 tegen. De engelse eigenaar is bij Ford werkzaam en had de auto in 2004 in Amerika gekocht en later naar Engeland geexporteerd. Het deed en doet hem nog steeds pijn dat de auto wegt moest, maar ivm de recessie had hij geen keuze. Hij werkt op de onderstel ontwikkelingsafdeling van Ford in Keulen. De auto bleek dus af te halen in Keul ipv Engeland. 

   

Aangezien de auto op engels kenteken stond was de invoering in Nederland vrij eenvoudig, alleen had ik er niet rekening meegehouden dat ze in Amerika geen chassisnummers inslaan. Dus dit moest ook nog gebeuren bleek bij de RDW. De rit heen en terug was een aparte ervaring met een laag sneeuw, +/-320 pk en brede sportbanden. Iedereen stond te lachen toen de auto naar een andere deur moest rijden en mijn zwagertje de achterkant omduwde terwijl ik de banden liet spinnen. Een korte draaicirkel als dat krijg je niet, maar anders lukte het niet ik kon niet normaal draaien in de sneeuw.

 

 

 

 

 

 

 

Er blijkt bij de douane nog geen Mustang Cobra van dit bouwjaar ingeboekt te zijn, dus dit is de eerste en enige in Nederland.

De Ford Mustang is door "Special Vehicle Team" van Ford gemaakt, deze speciale afdeling maakt alle snelle modellen van Ford in Amerika, te vergelijken met AMG bij Mercedes.

De motor is een aluminium 4,6 V8 met 32 kleppen en met standaard 315 pk, de toerenbegrenzer grijpt pas bij iets meer dan 7000 toeren in. Voor een Amerikaan is de vrij uniek. Normaal zijn de blokken van gietijzer en houdt het bij 5500 a 6000 toeren wel op.

Het geluid is bij deze hoge toeren dan ook erg mooi.

De vorige eigenaar heeft een aantal zaken aangepast en ik ben daarmee verder gegaan, inmiddels zijn de volgende zaken veranderd:

 

De auto heeft nu ongeveer 350 pk dus de standaard sprint van 5,5 seconde op de 100 zal nu wat minder zijn. Topsnelheid nog niet uitgeprobeerd.

Klik op de foto's hieronder om wat meer foto's te kunnen bekijken. Mijn filmpjes zijn te vinden op www.youtube.com/cobrajoost

   

American Sunday Zandvoort, dragracen en vrijrijden         Rally For Kids 20-10-2010 op Niederhein Weeze