Rally for Kids 20-10-2010 Niederhein/Weeze


Ik ben met mijn beide auto's aangemeld bij de stichting Rally for Kids hierbij mag je als exclusieve autobezitter zieke kinderen een leuke dag geven door ze mee te laten rijden. Kijk op hun site door op de blauwe tekst hierboven te drukken. Omdat het geen super weer zou gaan worden ben ik alleen met de Mustang gegaan en hebben de we Cobra replica zonder dak in de garage laten staan.

We waren mooi op tijd op het vliegveld Niederhein/Weeze aangekomen omdat we de weg wisten, want ik heb hier driftles van Yelmer Buurman van drifting@weeze gekregen. Yelmer Buurman is de aankomende Nederlandse Formule 1 coureur dus kan aardig sturen, maar ook hij ging een paar keer de rondte in met het driften met de Mustang.

Bij het circuit naast het vliegveld aangekomen konden we mooi binnen in de hangar parkeren. Het was allemaal goed georganiseerd door de stichting en het van den Heuvel Rallyteam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een korte instructie mochten we het baantje eerst verkennen, dus met mijn zwagertje naast me sloten we aan achter een Ferrari 355. De tweede bocht verloor deze al de controle over zijn Ferrari en ging de rondte in. Het was nog aardig nat op de baan dus ik deed rustig aan. Later werd het droog en heb ik nog aardig gas kunnen geven op het korte baantje.

Na de verkenningsronden konden er kinderen instappen en een per groep van auto's reden we een vaste tijd om weer te wisselen voor andere auto's en bijrijders.

Hieronder een aantal foto's van de dag. De filmpjes zijn te vinden op mijn youtube:  http://www.youtube.com/user/cobrajoost