De motor


In een Cobra replica hoort natuurlijk een V8, eigenlijk een Ford V8, maar een Chevy is naar mijn mening ook goed.

Er is genoeg keuze uit Ford 302 (5 liter), Ford 351(5,7 liter) motoren, een echte Ford 427 (7 liter) is wel het mooist maar vrij prijzig en past niet zo maar in een Pilgrim, en is het nog de vraag of alles recht blijft met zoveel power.

Een tijd opzoek gegaan naar een blok en een bak, via internet prijzen opgevraagd voor tweedehands, nieuw of gereviseerd. Voor de keuring in Engeland is het beter om een blok van voor 1992 in te bouwen in verband met emissie eisen. door deze emissie eisen is het misschien al niet mogelijk om met een Cobra met carburateur door de APK keuring in Nederland te komen. Maar dat weet ik nog niet zeker.

Op de Cobra dag in lelystad met Jelle Schalk gesproken over het reviseren van een motor. De week ervoor had ik op het Cobra forum gezien dat Cobra 289 een Chevy 305 TPI met versnellingsbak te koop aanbood. Volgens Jelle een mooi en goed blok. Later met Willy Lambrechts ook nog doorgenomen of dit blok zou passen, toen deze de foto's zag en zei dat het zou gaan passen heb ik thuis gelijk Cobra 289 gemaild. Cobra 289 blijkt Carlos Hontoria te zijn, kijk maar eens op zijn site: http://www.donostia.demon.nl

We hebben toen afgesproken om te gaan kijken, toen het blok nog in zijn Dax zat. Carlos gaat een Chevy 350 inbouwen en wil daarom zijn motor compleet met versnellingsbak verkopen.

Toen ik zag hoe mooi het blok eruit zag en hoe het klonk was ik meteen verkocht, dit wordt hem! Met Carlos afgesproken wanneer ik het blok zou komen halen. Hieronder zijn foto's van: het blok in de Dax van Carlos, hoe we met z'n vieren hem met een takel op de aanhanger hebben gezet en hoe we hebben thuis eraf getild!! hebben. Best zwaar zo'n V8 Chevietje.

Dit waren allemaal van de motor in de Dax van Carlos, maar inmiddels zit de motor in mijn Pilgrim, zoals in de pagina De bouw, de motor is te zien. Zo gauw als de motor afgewerkt is zal ik de foto's plaatsen, maar dat kan nog even duren.

Hieronder nog een Auto Cad tekening gemaakt door Carlos. Hier zitten wel wat uurtjes tekenwerk in.